Outdoor-foredrag på Vikingeborgen: Død og begravet i vikingetiden | Køge Museum

Outdoor-foredrag på Vikingeborgen: Død og begravet i vikingetiden

Vikingeborgen Borgring
Torsdag, 20 august, 2020 - 19:00 til 20:30

Vikingetidens gravskikke har vist sig at være mangfoldige. Der er både brandgrave og jordfæstegrave med ubrændte lig, gravhøje, grave under flad mark, stensætninger og skibsgrave. Men ikke nok med det; studier af vikingetidens begravelser tyder på, at ritualerne omkring en gravlæggelse kunne være langvarige og komplicerede. Der kunne være flere lig i samme grav, og der kunne være dele af lig i én grav. Gravgaverne kunne ligge ved den døde i bunden af graven eller i den jord, der undervejs i ritualerne blev fyldt i graven. Således er der ikke en fast formel på, hvordan man begravede i vikingetiden, men snarere et bredt udvalg af metoder hertil.

Til foredraget ”Død og begravet i vikingetiden” vil arkæolog og forskningsleder på Borgring, Jens Ulriksens, præsentere et udvalg af grave fra vikingetiden og forsøge at forklare, hvad der egentlig er foregået.

Sted: Vikingeborgen Borgring, Ringstedvej 190, 4600 Køge

Dato og tid: 20. august, 19.00 – 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr)

Pris i døren: 105 kr.

Bemærk: foredraget er et udendørs-foredrag. I tilfælde af dårligt vejr (regn/blæst) vil foredraget blive rykket ind i Borgrings container eller til Køge Museum på Nørregade 4, 4600 Køge. Vi kontakter alle billetkøbere senest 24 timer før foredrag, såfremt vi rykker lokation.

Øvrigt: Husk at medbringe tøj med til lejligheden.

KØB BILLET HER