Historier fra Sydøstdanmark - Køge Huskors, hekse, dagligliv, overtro og retsvæsen i Køge - Danmarks bedst bevarede rennæsanceby | Køge Museum

Torsdag, 24 august, 2017 - 16:00 til 17:15

Arrangementet starter på Køge Museum og forsætter ud i Køge By.

Køge Huskors, hekse, dagligliv, overtro og retsvæsen i Køge - Danmarks bedst bevarede renæssanceby.
Troen på hekse var særlig stærk efter reformationen, og i begyndelsen af 1600-tallet tog hekseprocesserne fart i Danmark. På en rundvisning i Køges bymidte med etnolog Inge Christensen skal vi høre om hekseprocessen Køge Huskors i årene 1608-1615, hvor 12 kvinder blev brændt på bålet.

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til og fra foråret ruller en nyproduceret Danmarkshistorie over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.

Billetter købes via e-billet eller på et af Museum Sydøstdanmarks udstillingssteder. Der tillægges et gebyr på 10 kr. pr. billet.

'http://www.ebillet.dk/buy.listtt.aspx?site=simple&refno=23871

75 kr. - 60 kr. for medlemmer af Museum Sydøstdanmarks venneforeninger