Program for Kyndelmisse | Køge Museum
Historieoplevelser for hele familien

Program for Kyndelmisse

Sted: 
Køge Museum
Dato: 
Fredag, 1 februar, 2019 - 16:00 til 22:00

kl. 16 - 22

Historisk skattejagt på museet og i byarkivet for de yngste. Gå på skattejagt i museum og arkiv og vær med i lodtrækningen om tre gavekort på 150 kr til musuemsbutikken.

Kl. 18 - 22

- Café i den gamle købmandsgård. Kom ind i varmen og få en kop krydret lutendrank eller lad dig friste i museumsbutikken, hvor du blandt andet kan smage slik og andre sager fra dengang museet var en købmandsgård.

- Mød "kommandantens kone" på Køge Museum, som vil fortælle mere om dengang Køge Museum var et garnisionshus og husede den højst besynderlige ryttereskadron 'Bosniakkerne'.

- Tinsoldater og sjovedyr med Natur- og Miljøskolen. Mal en tinsoldat (fra ca. 8 år) og se hvordan de bliver støbt. Der er blevet leget med tinsoldater i over 250 år, og du får her muligheden for at tage på en historisk legetøjsrejse.

- Arkæolog Annemette Kjærsgaard viser arkæologiske udgravninger af køkken- og bordtøj fra en købmandsgård i Køge i 1600-årene. Hvor kom det fra, hvad blev det brugt til, og hvad stod der typisk i borgernes huse.

- Spindeværksted i spindehuset. Fra 1823 - 1909 var Nørregade 4 fattigård og spindehus. Fattige borgere, der ikke kunne forsørge sig selv, boede i fattighuset og arbejdede for kost og logi. Du kan prøve og karte uld, og se hvordan det blev spundet til garn. Du kan også prøve at skrive med pen og bæk.

- Smag maden fra spindehuset. Vi har udvalgt kødsuppe fra fattighusets spiseseddel og serverer den på kyndelmisseaftenen.

- Åbent hus i arkivet. Køge Byhistoriske Arkiv viser rundt i arkivet og fortæller om arbejdet. Her vil du blandt andet kunne se gamle billeder fra Køge og Køge Museum.

- Herfølge Husflid viser gamle håndværk. Foreningen fra 1873 viser nogle af de gamle teknikker og udstiller husflidsarbejder.

- Se gamle film fre Byarkivets samling. Køge Byhistoriske Arkiv viser gode gamle film fra samlingen.

- Mjød - Gudernes drik. Mød Snoremark Mjødbryggeri og smag deres produkter.

Kl. 19 - 20

Foredrag om bindingsværk v/ lektor Søren Vadstrup. Foredraget holdes i Køge Rådhus kantine. Adgang gennem Rådhusarkaden.

Kl. 20 - 21 

Køge Musikskoles guitarhold spiller musik gennem 400 år.

Entré: 
Gratis med kyndelmissearmbånd