Kyndelmisse - Kulturnat i Køge | Køge Museum

Kyndelmisse - Kulturnat i Køge

Fredag, 1 februar, 2019 - 18:00 til 22:00

I 2019 har Køge Museums hovedhus mod Nørregade stået i 400 år. Det fejre vi bl.a. på kulturnatten, hvor hele museet er fyldt med aktiviteter.

Der er mulighed for at købe sig et glas luthendrank - minder lidt om gløgg - der i renæssancen blev brugt mod længsel og mismod. Den renser brystet og er god, hvis man har hoste.

Du kan møde komandantens husbestyrerinde fra dengang, da Køge husede et regiment soldater, der blev kaldt bosniakker pga. deres udseende, skønt de var pære danske.

Eller hvad med at smage maden fra dengang huset var fattiggård? Vi har valgt at servere kødsuppe. På spisesedlen kan du se, hvad fattiglemmerne ellers fik at spise.

Se hvordan, man støber tinsoldater, eller mal selv en tinsoldat (for børn), og tænk dig tilbage til 1800-tallet, hvor mange drenge legede med tinsoldater.

Når dagen nærmer sig kommer der et mere udførligt program med alle aktiviteterne.

gratis med Kyndelmissearmbånd