Jagten på den forsvundne skat | Køge Museum

Jagten på den forsvundne skat

Mandag, 18 februar, 2019 - 11:00 til Fredag, 22 februar, 2019 - 16:00
Bliv skattejæger på Køge Museum: vinterferie i uge 8

Har du altid drømt om at finde en sjælden skat? Kom på Køge Museum i vinterferien i uge 8 og prøv lykken som skattejæger, når museet lader dig gå på jagt efter forsvundne skatte i gårdhaven

Den 11. november 1987 skulle nogle arbejdere nedgrave et elektrisk kabel i baggården til Brogade 17. Her stødte de på en stor skat af nedgravede sølvmønter, og hermed dukkede en af Danmarks største sølvskatte op. Skatten vejede ikke mindre end 32 kilo og bestod af over 2000 mønter, som daterer helt tilbage til år 1608.

Netop denne sølvskat er i dag udstillet på Køge Museum, og danner rammen om et unikt vinterferiearrangement for hele familien i uge 8. Her fortælles historien om sølvskatten, og du har som deltager mulighed for at prøve kræfter med rigtige metaldetektorer, når museet åbner op for skattejagt på sølvmønter i gårdhaven. Så har du en skattejæger eller en hobbyarkæolog gemt i maven, eller har du altid drømt om at gå med metaldetektor, så kom forbi Køge Museum alle hverdage i uge 8 i museets åbningstider.

Arrangementet er særligt velegnet til børn og barnlige sjæle, og for blot 40 kr. kan du få lov til at prøve kræfter med udstyr, der sjældent er forbeholdt andre end professionelle arkæologer. Der er danefæ til alle, der finder skatte i haven.

Billetter kan købes i museumsbutikken på dagen