Historier om Sydøstdanmark - med alle sanser i museets jernalderskatkammer

Mandag, 10 april, 2017 -
11:00 til 16:00

Museets arkæologer fortæller om de omfattende jernalderudgravninger ved Køge gennem de seneste år, som har kastet nyt lys på denne spændende periode. Desuden vil der være mulighed for at komme helt tæt på nogle af de fundne oldsager.

Det er påskeferie og der er god tid til at fordybe sig. Derfor har museets arkæologer med speciale i jernalderen Sune og Maja sat hele dagen af til at vise børn i alle aldre og deres forældre og bedsteforældre hvad magasinerne, vores skattekammer, gemmer på fra jernalderen. Mød dem til en snak i oldtidsrummet på museet og få en fornemmelse af fortiden for arkæologerne har fundet nogle oldsager frem, som kan tåle at blive rørt (forsigtigt) ved.

2017 er udråbt som Historiens År. DR har sat alle sejl til og fra foråret ruller en nyproduceret Danmarkshistorie over tv-skærmene i den bedste sendetid søndag aften kl. 20.00. Over hele landet vil fortiden bliver markeret og fejret med nye udstillinger, skæve tiltag, diskussion og debat. På Museum Sydøstdanmark synes vi, at historien skal opleves der, hvor den skete! Tag derfor med os på besøg i fortiden: til gravhøje og offermoser, i arkiverne og på magasin, på byvandring og omvisninger i vores udstillinger samt meget meget mere. Vi fortæller de nære og lokale Historier om Danmark ved en perlerække af arrangementer, som tematisk passer til tv-serien.

Almindelig entrepris