Foredrag: Vikinger på det østlige Sjælland | Køge Museum

Foredrag: Vikinger på det østlige Sjælland

Torsdag, 12 marts, 2020 - 19:00 til 20:30

I 2014 opdagede arkæologer fra Museum Sydøstdanmark en hidtil skjult vikingeringborg lidt uden for Køge – nærmere bestemt Lellinge. Vikingeborgen blev døbt ’Borgring’ og var den femte ringborg i Danmark. Siden fundet af vikingeborgen har museet haft stort fokus på sporene efter vikinger i tiden før- og samtidig med borgens eksistens samt det landskab, som vikingerne begik sig i.

Til foredraget ”Vikinger på det østlige Sjælland” vil museumsinspektør, Maja K. Schultz, tage dig på en rejse tilbage i vikingetiden og fortælle om museets arbejde med stormandsgårde, vikingebebyggelser og flotte fund fra vikingetiden. Du vil ligeledes høre om arkæologernes arbejde i felten og på kontoret, hvor blandt andet ældre kortmateriale har givet vigtige oplysninger i arbejdet med at genskabe fortiden.

Sted: Køge Museum, Nørregade 4, 4600 Køge

Dato og tid: 12. marts, 19.00 - 20.30 (dørene åbner 18.30 og lukker 18.55)

Pris i forsalg: 95 kr. (+billetgebyr).

Pris i døren: 105 kr.

Bemærk: Køge Museum råder ikke over elevator