Besøg på Claras Kirkegård | Køge Museum
Historieoplevelser for hele familien

Besøg på Claras Kirkegård

Sted: 
Claras Kirkegård, Køge Ås
Dato: 
Tirsdag, 29 maj, 2018 - 17:00 til 17:45

I 2017 arrangerede Køge Museum en tur til Claras Kirkegård på Køge Ås. Normalt er kirkegården aflukket, men museet havde fået Gammel Kjøgegaard til at åbne porten for os. Der var så stor interesse for arrangementet, at vi gentager det den 29. maj kl. 17.

Der bliver lejlighed til at komme ind på kirkegården og høre om stedets historie og de personer, der er gravlagt her. Det er tidligere museums- og arkivleder Birte Broch, der fortæller om blandt andre N.F.S. Grundtvig og hans anden hustru Marie Toft, født Carlsen.

Der vil være mulighed for at købe Niels Peter Stillings bog Gammelkjøgegaard. Pris 50 kr. Der kan kun betales med kontanter.

Tid: 29. maj kl. 17. Arrangementet varer ca. tre kvarter.

Mødested: Ved Claras Kirkegård på Køge Ås.

Billetter 70 kr. - 50 kr. for medlemmer af Køge Museums Venner - plus et gebyr på 10 kr. pr. billet købes i Køge Museums reception eller ved at klikke HER

Komtesse Clara Juel Vind Frijs, der blev gift med Hans Carlsen, den sidste mandlige ejer af Gammel Kjøgegaard, havde altid ønsket at blive begravet på bakken ude i naturen ved Gammel Kjøgegaard, hvor der, da hun døde i 1852, var udsigt til Køge Bugt. Hans Carlsen fik tilladelse til at anlægge en privat kirkegård på stedet. Kirkegården blev indviet af N.F.S. Grundtvig, der ved sit andet ægteskab var blevet svoger til Hans Carlsen.

Entré: 
70 kr. plus et gebyr på 10 kr. pr. billet